Projektovanje

U sklopu naše firme nudimo i kompletno projektovanje i dizajn enterijera, bilo da se radi o privatnim stanovima i vilama ili uređenju poslovnog prostora, restorana, barova, hotela i drugih objekata. Tim dizajnera i arhitekata je sa višegodišnjim međunarodnim iskustvom u ovoj oblasti.

Enterijer, odnosno uređenje enterijera spada u disciplinu koja se bavi uređenjem i osmišljavanjem rasporeda nameštaja u unutrašnjem prostoru.

Projektovanje sprovodimo samostalno kao i u saradnji sa projektnim Studiom Gugl, koji se bavi dizajnom enterijera i grafickim dizajnom vl. Vladimir Gugl.

Projektovanje enterijera se izvodi kako bi se skratio proces realizacije i kako bi se ubrzao i lakše organizovao proces izvođenja radova na polju adaptacije i uređenja. Svi žele da imaju savršen životni prostor, a da bi on bio takav potrebno je projektom precizirati i uz pomoć modela istestirati sve zamisli i ideje.

Samo projektovanje enterijera predstavlja miks umetnosti, veštine i znanja stečenog iskustvom. Projektovanje određuje funkcionalnost i estetiku prostora i to kako će određeni prostor izgledati nakon izvođenja svih radova. Iz tog razloga arhitekta u svom projektu mora predvideti sve detalje vodeći računa o potrebama i željama investitora i korisnika prostora.

Sam proces projektovanja sadrži sledeće faze:

Uzimanje mera

Precizno određivanje mera za konkretan prostor.

Konceptualno rešenje

Izrada konceptualnog rešenja projekta.

Konsultacije

Konsultacija sa investitorom i razrada konceptualnog rešenja.

2D i 3D model

Izrada 2D i 3D modela prostora sa prikazima svih osnova, modela, preseka, detalja i elemenata obuhvaćenih projektom

Idejni projekat

Izrada i predstavljanje idejnog projekta.

Izvođački projekat

Projekat sa izvođačkim merama.